’Belediyeye tepki dinmiyorTekirdağ Rıhtım Aile Çay Bahçesi’nin sahibi Ercan Dalkılıç, İş yerinin yıkılmasının usulsüz olduğunu iddia ederek Tekirdağ Belediyesi’nin yakınlarına peşkeş çektiğini söyledi. Dalkılıç,‘’ Rıhtımı Eski haline getirip ihaleye çıkaracaklarını biliyorum. Arka tarafta hiç ihalesiz “Ay yıldız kafe” diye bir yer açtılar. 8 Ay işlettiler” diye konuştu. 

Geçtiğimiz günlerde yıkım kararı çıkan Tekirdağ Rıhtım Aile Çay Bahçesi Sahibi Ercan Dalkılıç, açıklama ve iddialarda bulundu.

Dalkılıç, “Buranın sözleşmesi her 3 yılda tefe + tüfe artışı ile ihalelerine girip Tekirdağ’ da ilk ihaleyle alınan çay bahçesidir. Belediyenin en pahalı ve ilk kiracısıyız. Fakat malum yerel yönetimler olması münasebetiyle daha belediye teslim alınmadan önce, yani seçimlerden önce. İmardan birilerinin gelip Ahmet Coşkun’un vasıtasıyla gelip ilk ideolojik yaklaşımlarını gösterdiler. Akabinde çok kısa sürede bir tebligat geldi. Bunun öncesinde de belediye seçimleri bittiğinde belediye başkanına ‘Hayırlı olsun’ a gittik.’ İlk esnaf olarak siz geldiniz’ diye Belediye Başkanı teşekkür etti. Biz o gün sahildeki sıkıntıları en baştan bilsin diye görüştük. Ve daha sonra Tekirdağ’ sahilini düzene soktuğumuz için pislikten kurtulduğu için teşekkür etti bize. Çok kısa süre sonra Eyüp Yiğiter tarafından tebligat geldi. Akabinde tekrar Belediye Başkanı ile görüşme yaptık ve bize prosedür icabı olarak gönderdiğini bir şey olmayacağını söyledi. Biz de bunun sadece prosedür amaçlı olmadığını biliyorduk. ‘’ dedi

‘’Burada bir sürü ali cengiz oyunu döndü’’

İş yeri Sahibi Ercan Dalkılıç, ‘’Burada bir sürü Ali Cengiz oyunu döndü. Bu gördüğünüz alan Belediyenin vermiş olduğu projeye istinaden yapılmıştır. Bu alanda proje dahilinde kesinlikle ve kesinlikle proje dışına çıkılmamıştır. Çadırımız açık alanımızdır. Demonte sistemimizdir. Bu süreçlerin iki tarafa da zarar vereceğini zaten en başından biliyorduk. Belediye Başkanları ve Başkan yardımcıları sahildeki esnafla toplantı yaptılar. Sahilde düzenleme yapmak istediklerini ve bu düzenlemede de bizlerinde bir katkıda bulunmak istediğini ve sıkıntıları gündeme getiren bir durumdu. Bizler de dedik ki “Bizler sizlerle sorun yaşıyoruz. Mahkemenin karar verdiği bilirkişilerle bir idari tespit yapalım. Bizim paramızı verin biz çekip gidelim. Ne aramızda husumet olur, ne de sorun olur.”

Ama Belediye bize “Alırız biz.” dedi. Ben de almayan da vermeyen de ….”dedim şeklinde konuştu.

‘’Yine sözlerinde durmadılar’’

Dalkılıç,‘’ Ne kadar doğru söylediklerini gördük. O da yetmedi kendi avukatları ve bizim avukatlar bir araya gelip bir toplantı düzenlendi. Sinan Çetiz’in odasında yapılmış bir toplantıdır. Ve buranın mahkemece tespiti istendi. O kadar eksikliklere rağmen 800 bin Dolar yapılan bir yatırım var. Bizim yıllardır biriktirdiğimiz paradır bu. Ve hala Ziraat Bankası’na ödenen kredileri vardır. ‘Bir tespit yapalım biz tespit sonucuna razıyız.’ dedik. Kötülük istemedik. Tekirdağ küçük yer Tekirdağ’ da insanlar birbirlerini kötü tanıması ve kötü düşünmesi hoş bir şey değil. Bunlara maal vermemek için bu tespitten sonra kalktık belediyeye gittik. Belediye Başkanı Haldun Güler, Sinan Çetiz Encümen kararının yapıldığı odada konuştuk tespitini yaptırdık ve yine sözlerinde durmadılar. ‘’ İfadelerini kullandı.

‘’ Belediyenin dünya kadar parasını harcadılar ‘’

Dalkılıç, Ahmet Aygün Döneminde Tekirdağ Değirmenaltı Maliye Ormanı zannedersem Köy Hizmetleri’nin kullandığı bir yer. 12 bin 500 Metre Kare bir yer. Ve buraya çok ciddi bir proje yaptık ve Maliye Bakanlığı’na başvuru yaptık. İmza atacağımız gün önceki giden Milli Emlak Müdürü ‘Bu adamlar buraya çok ciddi bir proje yaptılar bir dilekçe verin buraya el atın’ dediler. Bize oradan da bir yara verdiler. Bürokrasi bu kadar hızlı olmayacak şekilde bir anda belediyenin orayı talep ettiğini gördük. İstanbul’ dan gelecek olan yatırımcı oraya 2.5 milyon dolarlık bir yatırım yapacaktı. Büyük bir proje yapmıştık. Orada piknik alanı, büyük bir iskele, deniz ortasında balık restoranı ve su sporlarının yapıldığı yer olacaktı. Trakya burada para harcayacaktı ve para içeride olacaktı. Vergileri İstanbul’ a gitmeyecekti. Tekirdağ’ın çocuğu ekmek yiyecekti. Bize de biyolojik arıtma yapacaklarını söylediler. Biyolojik arıtmaya izin vermezlerse de yer sizindi ben de vermezseniz …….’’ dedim.

Bu olaylar defalarca görüşülmesine rağmen burada Eyüp Yiğiter’ in ve belediyenin içerisindeki belli kişilerin kendilerine göre uydurmuş oldukları bir tasarruf vardı. Belediyenin dünya kadar parasını harcadılar. Yapmış oldukları haksızlık. Şu anda orada çivi bile çaktıkları yok. O işi yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. ‘’ Şeklinde konuştu

Belediye Başkanının yakınlarına sahilde birçok yeri ihaleye çıkarmadan kiraladılar

Daha sonra Dalkılıç, Belediye Başkanlarının yakınlarına sahilde birçok yeri ihaleye çıkarmadan kiraladığını iddia ederek, ‘’ Rıhtımı eski haline getirip ihaleye çıkaracaklarını biliyorum. Arka tarafta hiç ihalesiz “Ay yıldız kafe” diye bir yer açtılar. 8 Ay işlettiler. Ne derece doğru bilmiyorum ama Yukarıda Milli Emlak’a bağlı bir yerde yer yapıp dayısının aracılığı ile bir çok yeri hala bu günde hala ihalesiz. Hala barış ve özgürlük parkının içerisindeki yerler duruyor. Şimdiye kadar ihale olmuştur hiçbir şeye iştirak etmemişizdir. ‘’ diyerek değerlendirmede bulundu.

Kaynakça: Habertrak/Sercan Can

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.