Arzu ettiğimiz gibi olmadıTekirdağ'ın Büyükşehir olması ve Çerkezköy'ün ikiye bölünmesini değerlendiren Belediye Başkanı Ali Ertem, "Küçücük bir coğrafyada iki ilçenin olmasını arzu etmiyordum. Çerkezköy, Kapaklı, Karaağaç, Kızılpınar, Veliköy ve 5 köyün tek bir çatı altında toplanmasını, bu bölgenin tek elden yönetilmesini arzu ediyordum. Fakat bu gerçekleşmedi. Büyüklerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi bu şekilde uygun gördü. Hayırlı olsun demekten başka yapacak birşey yok" dedi.

Çerkezköy ve beldelerin tek bir çatı altında birleşmesi durumunda bölgenin çok daha güçlü olacağını ve 200 bin nüfuslu, Türkiye'nin sayılı büyük ilçelerinden birinin olacağını her fırsatta ifade ettiğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "200 binin üzerinde bir ilçe gerek psikolojik, gerekse fiziki anlamda güçlü olacaktı. Ayrıca yatırım ve siyaseten de büyük artıları olacaktı. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi bu şekilde uygun gördü. Bu saatten sonra hayırlı olsun demekten başka yapacağımız birşey yok" ifadesini kullandı.

HİZMET REKABETİ OLMALI

"Bu şekildeki yapılanma ile bölgenin gücü zayıfladı" özeleştirisini de yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, bu saatten sonra Kapaklı ile Çerkezköy'ün hizmet noktasında rekabet yapması gerektiğini belirterek, "Eğer siyaset noktasında rekabet olursa bu hem Çerkezköy'e, hem de Kapaklı'ya zarar verir. Umarım böyle birşey olmaz ve rekabet hizmet noktasında gerçekleşir" diye konuştu.

ÇERKEZKÖY DAHA ŞANSLI

Kızılpınar ve Veliköy'ün Çerkezköy'e bağlanmasının önmeli bir artı olduğunu ve Çerkezköy'ün bu bakımdan Kapaklı'dan daha şanslı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Çünkü Kızılpınar ve Veliköy'de yaşayan vatandaşlarımızın Belediye hizmetleri noktasında tecrübeleri ve geçmişleri var.Kapaklı'ya bağlanan 5 köyün bu noktada tecrübesi yok. Bu nedenle bu köylerin Belediye'ye entegresi daha zor gerçekleşecek. Bizim köyümüzün olmaması bir bakıma bizim için avantaj. Kızılpınar ile Veliköy'ün Çerkezköy'e entegresi Kapaklı'ya bağlanan köylere göre daha kolay" ifadesini kullandı.

BÖLGE TEK ELDEN YÖNETİLECEK

Büyükşehir yapılanmasının eksiklerinin olduğunu düşünmediğini, bilakis birçok artısının bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bir kere ve en önemlisi bölge artık tek elden yönetilecek ve planlanacak. Bu imar ve altyapıda bir birliktelik getirecek. Vatandaşlar daha hızlı ve kaliteli bir hizmet alacak. Ciddi manada gelir artışı olacak. Yatırıma harcağıdımız para kadar daha kasamıza para girişi olacak. Benim hesaplarıma göre ekstra 20 milyon TL civarında bir gelirimiz daha olacak" diyen Belediye Başkanı Ali Ertem şöyle devam etti:

YATIRIM İKİYE KATLANACAK

"2012 yılında Çerkezköy Belediyesi olarak yatırıma 18-19 milyon TL civarında bir para aktardık. Büyükşehir yapılanmasının hayata geçmesi ile birlikte benim hesaplarıma göre ekstra 20 milyon TL civarında bir para daha kasamıza girecek. Bu girecek olan paranın da tamamının yatırıma ayrılacağını düşünürsek Belediye'nin yapacağı yatırımlara ayrılan para 50 milyon TL civarında olacak. Bu da bölgenin kalkınması, güzelleşmesi açısından son derece olumlu bir gelişme olacak. Yeni yapılanmanın başta Çerkezköyümüz ve Kapaklımız olmak üzere tüm Tekirdağ'a hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynakça: Çerkezköy Gazetesi

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.