Filenin Sultanı Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi2012-2013 Öğretim yılı okullar arası Genç Kızlar Voleybol müsabakalarında şampiyon dün Kırklareli Spor salonunda yapılan müsabaka ile belirlendi. Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi ile Lüleburgaz Ticaret Lisesi takımları heyecan dolu bir müsabaka sergilediler. Maçta gerginlik had safhadaydı. Son yıllarda futbol müsabakalarında yaşanan gerginlik liseli gençlere de sıçradığı görüldü. Neyse ki tribünlerde ki gerginlik saha içerisindeki sporcularda oluşmadı. Maça takımlar şu kadroları ile başladı:

Kırklareli Anadolu Atatürk Lisesi

1.Merve 2.Tuba Engin 3.Tuba Öztaş 4.Merve Kalender 5.Nagihan 7.Buse 8.Nurşah 9.Emel 10.Güler Teknik Sorumlu ve Antrenör: Serap Gümüşoğlu

Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi

2.Seçil 3.Ayşegül 4. Tuğçe 5.Hatice 8.Eda 10.Sinem Teknik sorumlu ve Antrenör: Kaan Okan- Birsen Uyan Sekhanat

1.Set: Bugüne kadar oynadıkları maçlarda üstün performans sergileyen iki ekip birbirleri ile karşılaştı. Kırklareli Şampiyonunun belirleneceği maç stresli bir havada başladı. Ancak oyuna daha iyi konsantre olan ve sahaya istediklerini yansıtan Lüleburgaz Ticaret Lisesi takımı oldu. Birde Atatürk Lisesi adına en büyük handikaplardan bir tanesi ise iyi oyuncular arasında gösterilen Yağmur'un maçta oynamaması. Ancak sahaya çıkan tüm oyuncuların performansının bir kişiye endeksli olmaması idi. Maça rakibine baskı kurarak ve File önünde blok yaparak başlayan takım Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi oldu ve özellikle pasör pozisyonunda oynayan Tuğçe'nin takımı iyi yönlendirmesi sonucu rakibine karşı üstünlük kurdu. Sinem ve Hatice'nin katkısı da eklenince ilk teknik molaya Lüleburgaz ekibi 8-4 önde girdi. İkinci teknik molaya kadar Kırklareli Atatürk Lisesi takımı'nda tek direnen oyuncu sakat sakat oynamasına karşın Nurşah oldu. Ancak Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi takımı oyunda ağırlığını hissettirdi ve durumu 16-14 yaptı. İkinci teknik molanın ardından serviste de iyi bir seri yakalayan Ticaret Lisesi takımı ilk seti 25-15 kazanan takım oldu ve 1-0 öne geçmeyi başardı.

2.Set: Bu setin heyecanlı geçeceği setin başında daha belli oldu. Bu sette Atatürk Lisesi takımı iyi servis atmaya başladı. Ancak manşetler ve bloklarda hata yapınca rakip takım bir türlü oyundan kopmadı. İlk molaya kadar farkı açmaya çalışsada Atatürk Lisesi takımı bunda başarılı olamadı ama yinede teknik molaya 8-7 önde girdi. İkinci teknik molaya kadar takımlar çok iyi oyun sergilemeye başladı. Özellikle file önünde iyi işler yapmaya çalışan Atatürk Lisesi takımı bir tek Nurşah ile rakibine direnmeye çalıştı ve az da olsa başarılı oldu ve ikinci teknik molaya da 16-14 önde girdi. Teknik molanın ardından her iki takımda iyi savunma yapmaya çalıştı özellikle Lüleburgaz Ticaret Lisesi takımı savunma anlayışında ve hücumlarda da organizasyonu iyi sağlamaya başladı ve durum 20-20'de eşitlendi. Aradaki farkı koruyamayan Atatürk Lisesi takımı moral yönünden sahada bir anda bir çöküntü yaşadı. 22-20 geriye düşen Lüleburgaz Ticaret Lisesi takımı hocası Kaan Okan mola aldı. Molanın ardından hem rakibinin servisini iyi karşılayan hem de iyi servis atınca durum 22-22'de eşitlendi. Bu sefer mola alan takım Kırklareli Anadolu Lisesi takımı oldu. Molanın ardından bu sefer oyuna iyi dönen takım Atatürk Lisesi takımı oldu ve iyi servis atıp iyi hücum etmeye başladı ve durumu 24-22 yapıp büyük bir avantaj yakaladı. Ancak kullandıkları servi filede kalınca set kazanma avantajı bire indi. Yine iyi servis kullanan Lüleburgaz Ticaret Lisesi takımı rakibi iyi hücum yapamayınca top kendi sahasına geçti ve iyi hücum yaparak rakibin setlerde beraberliği sağlamasını önledi ve durumu 24-24 oldu. Beraberliğin ardından üst üste iki iyi servis kullanan Lüleburgaz Ticaret Lisesi takımı seti 26-24 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

3.Set: Maçın üçüncü setine de Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi takımı moralli bir şekilde ve iyi bir servis yüzdesi ile başladı ve ilk teknik molaya kadar farkı açtı 8-2. İlk teknik molanın ardından hız kesmeyen Lüleburgaz ekibi üstüne daha da koyarak ikinci teknik molaya'da 16-4 önde giren takım oldu. Bu arada Atatürk Lisesi oyuncularının maçtan iyicene koptuğu ve moralsiz bir şekilde sahada yer aldığı gözlemlendi. Maç son bölümü artık pes etmiş bir boksörün maçı gibi olmaya başladı. Disiplinli oyununu maç sonuna kadar sürdüren Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi ekibi seti kolayca 25-11 maçıda hak ederek 3-0 kazanan takım oldu.

Maç sonrasında Lüleburgaz'dan gelen öğrenciler ve saha içerisindeki oyuncuların sevinci görülmeye değerdi. Maç sonunda öğrenciler takımın Antrenörü ve Beden Eğitimi öğretmeni olan Kaan Okan'ı omuzlarına aldılar ve Birsen öğretmenlerini unutmayarak tezahüratta bulundular. Maç sonunda Madalya ve kupa töreni düzenlendi. İkinci olan Kırklareli Atatürk Lisesi takımına kupasını senelerin eskitemediği ve sporun her branşında senelerce aktif bir spor yaşantısı içerisinde olan Nihat Özge tarafından takdim edildi. Şampiyon olan takımın kupasını ise Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Şube müdürü Ümmühan Bulut tarafından takdim edildi. Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi takımı daha sonra belirlenecek bir tarihte Kırklareli'ni grup müsabakalarında temsil etme hakkı kazandı.

Kaynakça: Gazete Trakya


Kırklareli

Kırklareli il merkezi Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Lüleburgaz Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Babaeski Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Vize Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Pınarhisar Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Demirköy Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.