Tek kişilik barakada 5 kişilik yaşam Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde 3 çocuklu aile, elektriği ve suyu olmayan barakada hayata tutunmaya çalışıyor.

Kofçaz'da yaşayan Nurdağan Tek, yaklaşık bir yıl önce ev kirasını ödeyemeyince eşi Aynur ve çocukları Selin, Emirhan ve Yeter ile Yeni Mahallesi'nde çevreden topladıkları teneke ve kartondan 14 metrekarelik bir baraka inşa etti. Yaşamlarını, elektriği ve suyu olmayan barakada sürdüren ailenin dramı yürek burkuyor. Tek ailesi, kış şartlarının çetin geçtiği bölgede çaresiz bir şekilde hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Nurdağan Tek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kış şartlarında zorlu yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Ev kirasını ödeyemediği için kendi isteğiyle evden çıktığını belirten Tek, ailesi ile naylon ve kartondan yaptığı barakada yaşadıklarını ifade etti. Çocuklarının elektrik ve suyun olmadığı barakada, mum ışığında ders çalıştıklarını anlatan Tek, devlet yetkililerinden veya hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Tek hayalinin, çocuklarının eğitimini tamamlaması olduğunu vurgulayan Tek, konuşmasına şöyle devam etti: "İlçemiz çok küçük. İş bulmakta zorlanıyoruz. Ne iş olsa yapıyorum ancak bu ekonomik açıdan yetmiyor. Bir yıl önce ev kirasını ödeyemeyince evden çıkma kararı aldık. Biz de kendimize başımızı sokacak kadar bir baraka yaptık. Ancak barakada kış şartlarında çok büyük zorluklar çekiyoruz. Barakayı mutfak, banyo, oturma odası ve yatak odası olarak kullanıyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız. Komşularımızın getirdiği yiyeceklerle yaşamımızı sürdürüyoruz.

"Anne Aynur Tek ise maddi imkansızlıklar nedeniyle barakada zorlu yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Eşinin işsiz olduğunu dile getiren Tek, kış şartlarında çok zorlandıklarına işaret etti. Aynur Tek, "Allah'tan tek isteğim, bir evimizin olması. Barakada 5 kişi yaşam mücadelesi veriyoruz. Leğende banyo yapıyoruz. Ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı komşularda gideriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynakça: AA

Kırklareli

Kırklareli il merkezi Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Lüleburgaz Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Babaeski Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Vize Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Pınarhisar Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Demirköy Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.