Edirne'de Tunca ve Meriç köprülerindeki çift yönlü trafik teke düşürülecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisinin salonundaki basın toplantısında İl Trafik Komisyonu'nun köprü trafiğini düzenleyen karar aldığını söyledi.

Karaağaç mevkisinin hafta sonları çok sayıda ziyaretçi aldığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Tarihi köprüleri hem korumak, hem yük bindirilmemesi, hem de trafiğin daha düzenli şekilde akışını sağlamak anlamında ilk günden beri şunu savunuyoruz, Karaağaç'a gidiş istikameti köprülerden olsun, dönüş yeni köprüden olsun. Bir yere gidecekken planlamamızı gideceğimiz saate göre yapıyoruz. İnsanları öncelikle hedeflediği saatte, hedeflediği yere ulaştırmak gerekiyor. Orada siz programınızı gerçekleştirdikten sonra dönüşte zaman sıkıntınız olmadığı için, zaman sıkıntınız olmadığını düşünerek dolaşarak dönebileceğinizi düşündük. İl Trafik Komisyonu'na da görüşümüzü bu şekilde bildirdik. Tarihi köprüler Karaağaç'a gidiş yönünde tek yön olsun, dönüş Dr. Mehmet Müezzinoğlu köprüsünden olsun."

Komisyonun, bağlantı ve çevre yollarının bitiminin ardından tarihi köprülerin trafiğe kapatılması yönünde karar aldığını anlatan Gürkan, "Edirne Belediyesi ve Şoförler Odası kararın bu kısmına şerh koydu ve itiraz etti. O da şundan kaynaklanıyor 2005'te Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Tunca Köprüsü daha önceki halindeyken restore edilmeden önce, dinamitle yıkılıp betonarme bölümü varken, köprünün koruması amacıyla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu o zaman Tunca Köprüsü'nün kapatılmasına dair bir karar almış. İl Trafik Komisyonu da bu karara istinaden gerekli alternatif yollar düzenlendikten sonra her iki köprünün trafiğe kapatılmasını ön görüyor. Ama bu bizce doğru değil." diye konuştu.

Kararın çift yönlü kapatılması kısmına itiraz ettiklerini dile getiren Gürkan, gerekli tabela işlemlerinin yapıldığını, İl Trafik Komisyonu'nun tarihi köprülerde tek yönlü trafik duyurusundan sonra uygulamanın başlayacağını kaydetti.

Kaynakça: Haberler.com

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.