Ergene nehri hala çok kirliUzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN; “Uzunköprü Belediye Başkanlığı tarafından rutin olarak yapılan Ergene Nehri Su Analizlerinin Haziran ayındaki analiz sonuçları hiçte olumlu gözükmemektedir. Bölgede Haziran ayında yoğun yağışlar alınmasına rağmen kimyasal (oksijen ihtiyacı değerleri) kirliliğin dördüncü sınıf kirlilik düzeyinde olduğu görülmüştür.

Haziran analizi, 3 yıldır yaptırdığımız analizlerden çok farklı değildir. Ancak, AKM (Askıda Katı Madde) parametresine baktığımızda çok ekstrem bir sonuçla karşılaşıyoruz. 1338 mg/lt çok ama çok yüksek bir değerdir. Bu değer yağışların fazlalığı ile nehir suyunda daha önce yaptırdığımız kış analizlerinde dahi hiç bu kadar yükselmemişti. Konunun öncelikli olarak DSİ ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü tarafından araştırılması gerektiğini düşündüğümüz için kendilerine durumu bildirdik. Askıda katı madde yüksekliği doğrudan sudaki yaşamı olumsuz yönde etkileyen bir durum olduğu için, kendilerinin bir an önce konuyu araştırıp kamuoyunu bilgilendirmesini beklemekteyiz.

Kaynakça: trakyahaberleri.com

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.