Cemaat namazdayken çeşmenin kurnalarını çaldılar.Uzunköprü’de camilere dadanan hırsızlar, 11 çeşmenin kurnalarını çaldı. Uzunköprü’de 1 hafta önce, Merkez Muradiye Camii’nin çeşmelerinin kurnalarını çalan hırsızlar, bu kez de Uzunköprü Mareşal Fevzi Çakmak Camii’nde yatsı namazı kılınırken, şadırvan ve tuvalet çeşmelerinin kurnalarını çaldı.

Cami cemaati namaz sonrası çeşmelerin söküldüğünü ve suyun aktığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini, yatsı namazındayken 20 dakikalık bir süre içerisinde 11 tane kurnanın çalındığını belirtti.

Cemaat, namazdan önce bahçede şüpheli bir şahıs gördüklerini, şahısla konuşunca abdest alıp namaz kılacağını söylediğini ancak şüphelinin namaza gitmediğini söyledi. Kayıplara karışan hırsız ya da hırsızların kimliği ise, camilerde güvenlik kamerası olmadığı için belirlenemedi.

Hırsızlardan bıkan cemaat ise müftülükten camilere güvenlik kamerası talebinde bulunacaklarını ifade etti. Öte yandan, çeşmelerin yanı sıra camilerin klimalarının da çalınmaya başlandığı ifade edildi.

Uzunköprülüler, camiye dadanan hırsız ya da hırsızların bir an önce bulunmasını istiyor.

Kaynakça: edirnem.net

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.