Selimiyenin halıları yenilenecekMimar Sinan'ın "ustalık eserim" diye nitelendirdiği, Osmanlı-Türk sanatının ve dünya mimarlık tarihinin baş yapıtlarından sayılan Selimiye Camisi'nin halılarını yenileme çalışmaları başlatıldı. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, gazetecilere yaptığı açıklamada, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin alt ve üst kat zemininin, 2 bin 100 metrekare halıyla kaplı olduğunu söyledi.

Yeni halıların çizimlerinin devam ettiğini belirten Üzüm, eski halıların da Bulgaristan'daki camilere hediye edileceğini kaydetti.

300 bin liraya mal olacak halıların maliyetinin, hayırseverler tarafından karşılanacağını ifade eden Üzüm, şu bilgileri verdi:

"Seccade düzeni, insanları düşünce itibarıyla cami içerisinde ayırabiliyor. Dolayısıyla psikolojik olarak safların sıklığına da mani olan bir durum var. Yeni halılarda saflar, renk tonlarıyla daha iyi belirlenecek. Halıların işlemeleri de motifler ve çinilerle uyumlu bir şekilde oluşturulacak. Gelecek yıl ramazan öncesi bu halıları mutlaka sermeyi düşünüyoruz. Çok büyük bir iş olduğu için acele etmiyoruz." -

Kaynakça: AA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.