Havsa 'göl' olduEdirne’nin Havsa ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bir çok ev ve ahır sular altında kaldı. Havsa deresinin taşması sonucu Göl Mahallesi'ndeki 20'ye yakın ev ve ahır sular altında kalırken, ekili alanlarda göle döndü.

Dün gece yarısı Edirne’nin Havsa ilçesinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Havsa deresi taştı, Göl Mahallesi'nde bulunan 20'ye yakın ev ve ahır ile tarım alanları sular altında kaldı. Evleri ve ahırları sular içinde kalan vatandaşlar yakınlarının yanlarına taşınırken, küçükbaş hayvanlar ise ahırlardan alınarak üst kesimlerdeki evlerin bodrum katına götürüldü.

Evleri sular içinde kalan vatandaşlar, “Dün geceden bu yana aralıksız yağan yağmur nedeniyle evlerimiz sular altında kaldı, canımızı zor kurtardık. Hayvanlarımızı üst kesimlerdeki evlerin bodrum katına taşımak zorunda kaldık. Su giderlerindeki menfezler küçük olduğu için sular çekilmiyor” dediler.

Kaynakça: İHA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.