Pavlos Sotiriou: "Şunu anladık ki en iyi dostumuz Türklermiş"Ekonomik krizle boğuşan, borçlarını ödeyebilmek ve bütçe açığını kapatmak için birçok tesisini satan Yunanistan’ın en iyi müşterisi Türkler oldu. Türkiye’de Doğuş Grubu’nun Yunanistan’da bir limana ortak olmasının ardından özelleştirmelere talip olan Türk şirketi sayısı artıyor.

Bir iddiaya göre ise Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden birinin başkanı, Yunanistan’da tatil köyü yapmak için ada satın aldı. İstanbul’da da temsilciliği bulunan European Travel Tours şirketi, strateji belirlemek amacıyla ülkede araştırma yaptırdı. Yapılan araştırma sonuçları analiz edildiğinde kriz öncesine göre en fazla iş hacmi artışının Türkiye’den sağlandığı, turist sayısında da en fazla artışın yine Türkiye’den sağlandığı belirlendi. Türk turist potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden European Travel Tours Yönetim Kurulu Başkanı Pavlos Sotiriou, 10 ülkede şirketlerinin bulunduğunu belirterek, “Uluslararası bir çok tur şirketimiz var. Fakat en çok iş hacmini Türkiye ile yapıyoruz. Şunu anladık ki en iyi dostumuz Türklermiş. Bütün ülkelerde açtığımız şirketlerin toplam hacmi, Türkiye’dekine denk geliyor” dedi.

"Yunanlıların Türklere güveni her geçen gün artıyor

Şirketin Genel Müdürü Katerina Paila’da Yunanistan’da birçok adanın satılığa çıktığını ve en iyi yatırımın yine Türk işadamlarından geldiğini belirterek ‘Türkiye’den bazı iş adamları bizim adaları satın almaya başladılar. Burada tatil köyü yapıyorlar. İstanbul’da ismini açıklayamayacağımız büyük Türk takımlarından birisinin başkanı Yunanistan’da bir ada satın aldı. Yunanistan’ın büyük 12 adasına Türk işadamları yatırım yapıyorlar. Bu yatırımlar bizi ayakta tutacaktır” dedi. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı ve Satış Müdürü Ömer Faruk Atay’da Türk ve Yunan şirketleri arasında köprü vazifesi yaptıklarını, Yunanlıların Türklere güveninin de her geçen gün arttığını söyledi.

Kaynakça: İHA

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.