Düşük asgari ücretten dolayı 160 bin genç çalışmak istemiyorBulgaristan Başbakan Yardımcısı İvaylo Kalfin, ülkedeki gençler arasındaki işsizlik hakkında yaptığı değerlendirmede, 160 binin üzerinde genç vatandaşın düşük asgari ücretten dolayı çalışmadıklarını açıkladı.

Kalfin, düşük asgari ücretin çalışmak için motivasyonu yok eden güçlü bir etken olduğunu belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, ülkede çalışanların yüzde beş ila yedisi asgari ücret karşılığında çalıştıkları ortaya çıktı. 1 Temmuz’dan itibaren 20 leva zamlanan asgari ücret şuanda 380 levaya ulaştı. Böylece, sigorta primleri ile vergiler harici net maaş yoksulluk sınırı olan 286 levanın üzerinde 12 leva daha fazla oldu. Çalışma Bakanlığı’nın geçen yılki verilerine göre, asgari ücret karşılığında çalışanların 2013 yılına kıyasla yüzde 45’in üzerinde artış gösterdiği ve bu yıl içinde bu sayının yaklaşık 273 bin kişi olduğu öğrenildi.

Kaynakça: Zaman Bulgaria

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.