Bakan Pavlova: Otoyollar 2017 yılından itibaren paralı olmalıBulgaristan’ın adım adım karayollarında para ödenmesine geçmesi gerektiği söylendi. Gelecek yıl için yol vergisi pulları vinetkaların tanıtımında konuşan Bölgesel Kalkınma Bakanı Lilyana Pavlova, Bulgaristan’ın adım adım karayollarında para ödenmesine geçmesi gerektiğini, ancak bu uygulamanın en erken 2017 yılı içinde başlatılabileceğini belirtti. Ülke genelindeki karayolları için ayrı bir reform uygulanması gerektiğini, karayollarını en çok kullanan ve altyapıyı bozan yük araçları gibi taşıtların daha yüksek harç ödemesi gerektiğini kaydeden Bakan Pavlova, gelecek yıl içinde yol harçlarının nasıl bir metot üzerinden fiyatlandırılacağı çalışmasının başlatılacağını kaydetti. Böylece, en erken 2017 yılı içinde etap eatp yeni sisteme geçilmesi planlanıyor.

2015 yılında kullanılacak olan vinetkaların 15 Aralık’tan itibaren bayilerde olması bekleniyor. Hafif binek aracı için yıllık vinetkanın bedeli 67 leva, aylık 25 leva, haftalık ise 10 leva olarak kalması kararlaştırıldı. Ayrıca, bu yıl içinde satılan vinetkalar geçen yıla kıyasla yüzde 6 arttı. Böylece bunların satışından 217.5 milyon leva kaynak elde edildi. 2015 yılı vinetkalarının içeriğine daha sağlam bir koruma elde edilebilmesi için iki hologram dahil edildiğini ifade eden Yol Altyapısı Ajansı Başkanı Lazar lazarov, vinetkaların aracın camından koparıldığında tamamen dağılacağını aktardı. Vinetkaların bir araçtan başka bir araç tarafından kullanılmaması için bu yöntemin geliştirildiği öğrenildi.

Kaynakça: Zaman BG

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.