Tehlike arzeden barajlar kapatılacakBakanlar Kurulunun olağanüstü toplantısında tehlike arz eden 78 barajın kullanım dışı bırakılmasına karar verildi. Böylece, Tarım Bakanlığı bu barajları kapatmak için bütçeden 500 bin leva kaynak alabilecek. Hükümetin düzenlediği olağanüstü toplantıda ülke genelinde tehlike arz eden su kaynakları ile ilgili savcılığın hazırladığı raporlar masaya yatırıldı. Toplantı esnasında söz alan Çevre ve Sular Bakanı İvelina Vasileva, söz konusu mekanların kullanımı ve sahipliği konusunda birçok yasal usulsüzlüğün de bulunduğu ortaya çıktı. Savcılığın hükümete sunduğu raporda, barajlara bakım ve onarım yapılması gerektiği, nehir yataklarının sürekli temiz tutulması ve bu kaynaklara denetim sağlayan kuruluşlar arasında daha iyi koordineli bir çalışma yapılması önerildi.

Kabine toplantısı sırasında onaylanan rapora göre, söz konusu sorunların uzun vadeli bir dönemde çözülebilmesi için yıl sonuna kadar yasal değişikliklerin yapılması ve böylece barajlara bakım yapacak tek bir ulusal denetim kurumunun meydana getirilmesi kararı alındı.

Öte yandan, mülkiyeti belli olmayan 268 barajın denetimi ise bölge valiliklerine aktarıldı. Tarım Bakanı Desislava Taneva, tehlike arz eden 78 barajdan 21 barajın bakanlığa bağlı birimler olan ‘Sulama sistemleri’ ve ‘Zeminvest’ şirketleri tarafından yönetildiklerine dikkat çekti.

Kaynakça: Zaman BG

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.