Seçimler için tarih araları belli olduOlağanüstü Milli Güvenlik Kurulu(KSNS) toplantısı sonrası konuşma yapan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, erken seçimlerin 28 Eylül ila 12 Ekim 2014 arası yapılabilmesi için mutabakat sağlandığını bildirdi.

Cumhurbaşknı Plevneliev, KSNS toplantısında ayrıca siyasi istikrarın sağlanabilmesi için yumuşak bir geçiş dönemine ihtiyaç duyulduğu konusunun da gündeme geldiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan dönem içinde erken genel seçimlerin 28 Eylül, 5 Ekim veya 12 Ekim tarihlerinde yapılabileceği anlaşılıyor. Cumhurbaşkanına göre, toplantıda diğer dört konu üzerinde de mutabakat sağlandı.

Bu konular arasında, meclis ve yürütme yetkilileri için öncelikli maddelerin belirlenemsi, 2014-2020 dönemini kapsayan ve Bulgaristan’ın Avrupa Birliği fonlarından alabileceği maddi destek hakkındaki partnerlik sözleşmesini yerine getirmek, Bulgaristan’ın aday göstereceği AB komiseri için net prensip ve koşulların belirlenmesi ile adil ve özgür seçimlerin yapılması için garanti oluşturmak yer aldı.

Kaynakça: Zaman Bulgaria

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.