İvanov, Memleketi Valandova’yı Ziyaret EttiCumhurbaşkanı İvanov, TİKA Koordinatörü Çevik ile birlikte Dedeli köyünü de ziyaret ederek sakinlerle bir araya geldi. Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov bugün doğum yeri olan Valandova Belediyesini ziyaret etti. Ziyaret esnasında Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp Program Koordinatörü Dr. Mahmut Çevik de eşlik etti.

Valandova’da Belediye Başkanlığını ve Mesleki liseyi ziyaret eden İvanov, kültür evindeki Atatürk resim sergisi ile Valandova müzesini ziyaret etti. İvanov işadamları ile bir araya geldi.

Basına açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, “Bugün Valandova Belediyesi ziyaretindeyim. Yerel yöneticiler ve belediye başkanıyla görüşme fırsatı bulduk. Bu ziyarette TİKA Koordinatörüyle birlikte işadamlarıyla da bir araya gelme fırsatı olarak kullandık. Şimdi de “Gotse Delçev lisesi öğretmenleriyle görüştük. Tüm bu görüşmeler, Valandova Belediyesinin sahip olduğu potansiyeli görmek, Türkiye’den işadamı ortakları bularak bilgi ve tecrübe aktarımı sağlamak amaçlıydı.

Belediyenin de işbirliği yapılabilecek alanları sunması için de bu bir fırsat oldu. Tecrübe, yardım ve uzmanlık desteği alınabilecek alanları konuştuk. Öyle ki bu ziyaretin gelecekte işbirliğine vesile olacağını ve projelerle Valandova ve bölge halkının yarar göreceğini umuyoruz” dedi.

Üsküp Program Koordinatörü Dr. Mahmut Çevik ise yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Valandova bölgesini ziyaret ettik. Valandova'ya yönelik olarak kalkınma programlarının hangi alanlarda olması gerektiğini biraz önce bahsettiğimiz gibi belediye tarım lisesi ve işadamlarıyla beraber görüşerek değerlendirdik."

Valandova Belediyesine bağlı Dedeli köyünü ziyaret eden Cumhurbaşkanı İvanov ve beraberindeki heyet, Türklerin yaşadığı Dedeli köyü sakinlerinin duygusal anlar yaşamalarına neden oldu. Bu ziyareti fırsat bilen köy ahalisi, Cumhurbaşkanı İvanov, TİKA Koordinatörü Çevik ile Valandova Belediye Başkanı Nikolçe Çurlinovski’ye dertlerini aktardı.

Köy halkı için bir kültür evinin yapılması, toplanmak için bir alanın-köy meydanının düzenlenmesi ve en önemlisi köy etrafında devlet tarafından kiraya verilen toprak ve meraların iadesi konusunda destek talep ettiler.

Cumhurbaşkanı İvanov, TİKA Koordinatörü ve Belediye Başkanı ile Dedeliye geldiklerini ifade ederek, burada okulu beraber okudukları Refik ile birlikte olmakta çok yakında lise mezuniyetinin 35 yılını kutlayacaklarını ifade etti.

TİKA Koordinatörü Çevik, Dedeli köyünün meydan düzenlemesini üstlenerek, Cumhurbaşkanı İvanov’un önünde bu işin bitmiş bilinmesini istedi.

Kaynakça: Yeni Balkan

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.